Päiväkirurgia

Päiväkirurgian yksikössä leikkaukset suunnitellaan etukäteen, ja potilaat pääsevät kotiin saman päivän aikana. Päiväkirurgiaa voidaan soveltaa yhä useampaan toimenpiteeseen, ja se sopii useimmille potilaille. Sekä aikuisia että lapsia voidaan leikata päiväkirurgisesti. Potilas tulee toimenpidettä varten paikalle toimenpidepäivänä ja pääsee toivuttuaan kotiin. Toimenpiteet tehdään nukutuksessa tai puudutuksessa. Valmistelut, leikkaus ja toipuminen leikkauksesta vievät keskimäärin 4-6 tuntia.

Saatuasi lähetteen työterveyshuollostasi tai yksityislääkäriltä, sinulla on oikeus valita hoitoyksikkö. Voit valita Promedin päiväkirurgian riippumatta siitä, mistä olet saanut lähetteen tai korvaako vakuutuksesi leikkauksen kustannukset.

Onko sinulla kysymyksiä päiväkirurgiaan liittyen? Ota yhteyttä minuun!

Tea Sorri
Vastaava sairaanhoitaja, päiväkirurgia
tea.sorri(a)promedi.fi

Erikoisalamme

Urologia

Teemme muun muassa virtsarakon tähystyksiä, esinahan korjausleikkauksia, vesikivesleikkauksia ja miesten sterilisaatioita.

Yleiskirurgia

Teemme muun muassa luomen, patin ja ihomuutosten poistoja. Hoidamme nivus- ja napatyriä, paiseita sekä peräpukamaleikkauksia ja kynsitoimenpiteitä.

Vatsaelinkirurgia

Teemme muun muassa mahalaukun ja paksusuolen tähystyksiä.

Korva-, nenä- ja kurkkutaudit

Teemme muun muassa korvien putkitukset ja kita- ja nielurisaleikkaukset.

Ortopedia

Teemme muun muassa erilaiset jalkaterän, polven, käsi ja kyynärpään, olkapäiden ja ulnarishermoleikkaukset sekä rannekanavan ahtaumien leikkauksia.

 

Verisuonikirurgia

Tarjoamme suonikohjujen vaahtohoidot.

Plastiikkakirurgia

Teemme ikääntymisen aiheuttamien muutosten esteettisiä korjauksia, kuten silmäluomien leikkauksia, kasvojen kohotuksia tai kasvojen rasvasiirtoa. Teemme myös rintojen leikkauksia ja korjausleikkauksia syövän jälkeen. Tarjoamme myös vatsanmuotoiluleikkauksia, pistoshoitoja ja rasvaimua.

Pääset kotiin, kun:

  • Peruselintoimintosi ovat vakaat
  • Olet ollut jalkeilla ja tasapainosi on hyvä
  • Olet syönyt ja juonut
  • Haavassa ei ole enää runsasta vuotoa
  • Kipu on hallinnassa

Ennen potilaan kotiutumista annamme jälkihoito-ohjeet ja varaamme tarvittaessa ajan jälkikontrolliin.

Näin valmistaudut päiväkirurgiseen toimenpiteeseen

  • Päiväkirurgian yksiköstä otetaan sinuun yhteyttä ja varataan leikkausaika.
  • Lähetämme sinulle kutsukirjeessä esitietolomakkeen. Voit lähettää sen takaisin päiväkirurgian yksikköön saamassasi palautuskuoressa tai voimme käydä sen läpi puhelimitse.
  • Saat ohjeet siitä, kuinka valmistautua toimenpiteeseen, esimerkiksi laboratoriokokeista, lääkityksestä, ravinnotta olemisesta ja peseytymisestä. Lue saamasi ohjeet huolellisesti ja noudata niitä.
  • Tapaat Promedin vastaavan sairaanhoitajan ja leikkaavan lääkärin sovittuna toimenpidepäivänä.

Rahoitus ja osamaksu – Resurs Bank

Haluatko maksaa laskulla tai sinulle sopivissa erissä? Resurs Bankilla voit hakea rahoitusta helposti ja nopeasti.