Toimitusjohtaja Mikael Fredman – akuuttihoitajasta hoivayrittäjäksi

”Erinomaisesti”, toimitusjohtaja Mikael Fredman vastaa kysyttäessä, miten menee. Ja mitäpä muutakaan hän voisi vastata Promedin ollessa työterveyshuollon markkinajohtaja alueella? Uusien digitaalisten apuvälineiden ja maaseudun vahvan aseman avulla Promedi on ottanut suuren harppauksen eteenpäin. Vaasan keskustassa Himalajankadulla Promedi on perustamisestaan vuodesta 2003 lähtien tarjonnut kokonaisvaltaisia terveydenhoitopalveluita sekä yrityksille että yksityishenkilöille. Viimeisen vuoden aikana Promedilla on ollut toimipisteet myös Vöyrillä ja Teuvalla.

-Olemme pitäneet itsemme ajan tasalla siitä, mitä yhteiskunnassa tapahtuu ja pysyneet mukana digitalisaation ja uusien hoitopalveluiden kehityksessä. Uskon, että ne ovat osa vahvuuksiamme. Olemme panostaneet moderneihin varusteisiin ja luoneet erinomaisen tilan tänne Vaasaan. Samalla olemme myös ympäröineet itsemme osaamisella ja mukavalla henkilökunnalla. Ilman niitä mikään tästä ei olisi mahdollista.

Toimitusjohtava Mikael Fredmanilla itsellään on tausta terveydenhoitoalalla.

-Aloitin tieni akuuttihoidossa ambulanssinkuljettajana ja sairaanhoitajana ja sittemmin olen hankkinut lisää koulutusta terveydenhoidosta ja erikoisammattitutkinnon johtamisessa. Minulle on ollut toimitusjohtajana hurjasti etua siitä, että tunnen koko hoitoketjun. Tunnen eri sairauksia ja prosesseja, minkä ansiosta osaan helpommin asettua hoitajien rooliin ja antaa tukeni siellä, missä sitä tarvitaan.

Fredman korostaa, että hän on ylpeä henkilökunnastaan ja erityisesti epätavallisen alhaisesta henkilöstön vaihtuvuudesta. Promedin tekeminen halutuksi työpaikaksi on aina ollut tärkeää.

-Meillä ei ole ollut ongelmia rekrytoinnissa, vaan yritys on päinvastoin ollut haluttu työnantaja. Viime aikoina olemme tehneet useita uusia rekrytointia. Yritämme koko ajan luoda edellytykset henkilökunnan viihtymiselle ja saada henkilökunnan uusissa toimipisteissämme tuntemaan itsensä osaksi tätä hienoa yhteisöä. Meillä on esimerkiksi kokonaan oma tyytyväisyyskomitea, joka järjestää sekä koulutusmahdollisuuksia että erilaisia ohjelmia. Sosiaali- ja terveysalalla tapahtuu tällä hetkellä paljon. Pysyäkseen mukana muutoksissa pitää olla yhtä aikaa sekä tässä hetkessä että tulevaisuudessa.

Kelan uusi direktiivi työterveyden korvauksista on tietysti haaste meille. Me näemme ennaltaehkäisevän työn tärkeyden työpaikoilla ja panostamme siihen paljon juuri nyt. Muuta uutta ovat sairaanhoidonvakuutukset, joissa Promedi on ensimmäinen Suomessa. Teemme yhteistyötä norjalaisen Protectorin kanssa ja välitämme vakuutuksen samantien.

Fredman itse on voimakkaasti ankkuroitunut yritysmaailmaan Rannikko-Pohjanmaan yrittäjäjärjestön puheenjohtajana.

-Haluan, että Promedi tuntuu turvalliselta valinnalta työterveyshuoltoon. Meillä on hyvä tuntemus Pohjanmaasta ja toimivat suhteet yrityksiin ympärillämme. Täällä vallitsee molemminpuolinen luottamus. Paikallisena ja joustavana toimijana voimme tarjota jokaiselle asiakkaalle henkilökohtaisen ja kokonaisvaltaisen kontaktin. Kaikki palvelut, rutiinikontrolleista tutkimukseen, hoitoon ja kuntoutukseen löytyvät läheltä.

Facebook
Email

Saatat myös pitää näistä artikkeleistä

Promedi + Mehiläinen

Huomio, meillä on kerrottavaa! Viime viikolla Mehiläinen osti lääkärikeskus Promedi. Mutta ei hätää, yritysjärjestelyllä ei ole vaikutuksia asiakassopimuksiin eikä hintoihin, eikä edellytä

Olemme kasvattaneet ammattilasten joukkoamme!

Olemme saaneet jälleen lisää ammattilaisia joukkoomme! Miika Ek on geriatrian ja yleislääketieteen erikoislääkäri. Geriatrina hän on erikoistunut ikääntymiseen liittyvien fyysisten ja psyykkisten