Dagkirurgi

Dagkirurgi är en på förhand planerad operationsverksamhet där patienten får åka hem samma dag. Dagkirurgi kan tillämpas på allt fler ingrepp och passar för de flesta patienter. Både vuxna och barn kan opereras dagkirurgiskt. 

Patienten anländer för sitt ingrepp på operationsdagen och får efter återhämtning åka hem. Ingreppet görs antingen under narkos eller med bedövning. Förberedelserna, operationen och återhämtningen tar i snitt 4–6 timmar. 

När du har fått en remiss av din företagshälsovård eller av en privat läkare har du rätt att välja vårdenhet. Du kan välja Promedis dagkirurgi oavsett varifrån du har fått remissen eller om försäkringen ersätter dina operationskostnader.

Kontakta mig om du har frågor kring dagkirurgi!

Tea Sorri,
Ansvarig sjukskötare, dagkirurgi
tea.sorri(a)promedi.fi

Våra specialområden

Urologi

Vi utför bland annat undersökningar av urinblåsan, korrigeringsoperationer av förhud, vattenbråcksoperation och sterilisering av män.

Allmänkirurgi

Vi utför borttagning av födelsemärken, bölder och hudförändringar. Vi behandlar ljumsk- och navelbråck, bölder, hemorrojder och utför även nagelingrepp.

Bukkirurgi

Vi utför gastroskopiundersökningar av både magsäck och tjocktarm.

Ingrepp i öron, näsa och hals

Vi utför bland annat rörinsättningar i öronen och polyp- och tonsilloperation.

Ortopedi

Vi utför olika fot-, knä-, hand- och armbågsoperationer, men också operation av axlar, ulnarisnerven samt förträngningar av handlovskanalen.

Blodkärlskirurgi

Vi erbjuder skuminjektionsbehandlingar och laserbehandling av åderbråck.

Plastikkirurgi

Vi korrigerar åldersrelaterade estetiska förändringar som till exempel ögonlocksoperation, ansiktslyft eller fettransplantation i ansiktet. Vi utför även bröstoperationer och korrigerande operationer efter cancer. Vi erbjuder också bukplastik, injektionsbehandlingar och fettsugningar.

Då kan du åka hem

  • När dina grundläggande kroppsfunktioner är stabila

  • När du varit uppe och balansen är god

  • När du har druckit och ätit

  • När du inte längre har kraftiga blödningar från sår

  • När du kan hantera eventuell smärta

Innan patienten åker hem ger vi eftervårdsanvisningar. Vid behov ges en tid för efterkontroll.

Så här förbereder du dig inför en dagkirurgisk operation

  • Dagkirurgiska enheten kontaktar dig och bokar en tid för operation.
  • Du får ett kallelsebrev med en blankett som innehåller förhandsuppgifter. Blanketten ska du skicka in till dagkirurgiska enheten i medföljande svarskuvert. Vi kan också gå igenom det per telefon.
  • Vi skickar även anvisningar om förberedelser inför ingreppet i fråga. Vi ger instruktioner om laboratorieundersökningar, medicinering, matintag och tvätt. Läs anvisningarna om förberedelser noggrant och följ dem.
  • Du träffar Promedis ansvariga sjukskötare och läkaren som ska operera dig på den överenskomna ingreppsdagen. 

Finansiering eller delbetalning - Resurs Bank

Vill du betala med faktura eller dela upp i lämpliga delbetalningar? Hos Resurs Bank kan du lätt och snabbt ansöka om finansiering.